Zarządzenie w sprawie powołania zespołu ds. wdrożenia HACCP
Miejscowość ………………………., data ………………….... 200X
ZARZĄDZENIE DYREKTORA ....................................................................................
NR 2/200X z dnia ................ 200X W SPRAWIE POWOŁANIA ZESPOŁU DS. WDROŻENIA SYSTEMU ANALIZY ZAGROŻEŃ I KRYTYCZNYCH PUNKTÓW KONTROLI, zwanym dalej Zespołem ds., HACCP w...............................................................................................
1. Biorąc pod uwagę konieczność:
- dostosowania do wymagań Unii Europejskiej (realizacja postanowień Umowy Stowarzyszeniowej Polski z UE, 1991; Dyrektywa 93/43 EEC dotycząca zasad utrzymania higieny produkcji na zasadach systemu HACCP),
- harmonizację przepisów prawa żywnościowego oraz sektora przetwórstwa żywności i rolnictwa ze standardami obowiązującymi w UE,
- obowiązujące w Polsce przepisy prawne (Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia , wraz z modyfikacjami),


