Bezpłatna aplikacja na komputer – MM News... i jestem na bieżąco! Sprawdzam

Instrukcja czyszczenia stołówki Czyszczenie – kolejność czynności Maszyny konwekcyjne oraz odkamienianie urządzeń: 1. Urządzenia. 2. Powierzchnie robocze. 3. Powierzchnie pionowe. 4. Posadzki. Przygotowanie sprzętu czyszczącego Zebranie całego sprzętu do czyszczenia oraz suchych ścierek: 1. Wyczyścić lub zdezynfekować szczotki. 2. Wyprać w pralce w temp. 95ºC wszystkie ścierki i nakładki nadające się do prania. Sprzątanie 1. Umieścić produkty spożywcze w odpowiednich magazynach lub zamykanych szafkach. 2. Wyrzucić do odpowiednich pojemników produkty, których nie wolno przechowywać. 3. Usunąć największe zabrudzenia z urządzeń i powierzchni. Kontrola czystości w kuchni Kontrola stanu utrzymania higieny według odpowiedniej procedury opracowanego programu higienicznego. Monitoring Wprowadza się monitoring codziennych prac czyszczenia i dezynfekcji urządzeń i maszyn kuchennych.