Bezpłatna aplikacja na komputer – MM News... i jestem na bieżąco! Sprawdzam

…………………………….. …….………….…………r. (pieczęć zakładu pracy) (miejscowość, data) Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności dla Pana/i ……………………………………………………………………..………………… zatrudnionego/ej na stanowisku pracy: intendent w …………………………………………………………..…………………………………… Podległość służbowa Pana/i bezpośrednim przełożonym jest: Dyrektor Szkoły ………………………………………………………………………………………………….. Zakres obowiązków 1. Przestrzeganie obowiązujących przepisów prawa, zasad BHP, przepisów przeciwpożarowych oraz regulaminu pracy i ustalonego w zakładzie pracy porządku. 2. Uczestniczenie w obligatoryjnych szkoleniach z zakresu BHP. 3. Stosowanie środków ochrony zbiorowej, przydzielonych środków ochrony indywidualnej oraz obuwia i odzieży roboczej. 4. Poddawanie się wstępnym, okresowym i kontrolnym oraz innym zaleconym badaniom lekarskim. 5. Przestrzeganie tajemnicy służbowej określonej w odrębnych przepisach. 6. Przestrzeganie zasad współżycia społecznego obowiązujących w szkole. 7. Prowadzenie wymaganej dokumentacji związanej z wykonywaną pracą. 8. Stosowanie się do poleceń przełożonych dotyczących pracy, jeżeli nie pozostają w sprzeczności z prawem lub umową o pracę. 9. Planowanie i organizacja zakupów. 10. Systematyczne zaopatrywanie placówki w artykuły żywnościowe i inne. 11. Właściwe przechowywanie artykułów żywnościowych z uwzględnieniem terminów przydatności do spożycia. 12. Wydawanie materiałów i artykułów spożywczych na podstawie zapotrzebowania żywnościowego sporządzonego przez kucharkę. 13. Dokładne zważenie, zmierzenie lub policzenie artykułów spożywczych i materiałów przed ich wydaniem. 14. Utrzymywanie w stałej i pełnej sprawności technicznej urządzeń chłodniczych oraz sprzętu magazynowego. 15. Niezwłoczne informowanie dyrektora o wszelkich uszkodzeniach i awariach sprzętu i urządzeń magazynowych oraz kradzieżach, brakach i zepsuciu artykułów spożywczych i materiałów. 16. Prowadzenie kartotek magazynowych i dziennika materiałowego. 17. Zabezpieczenie magazynów przed kradzieżą i zniszczeniem. 18. Racjonalne i oszczędne gospodarowanie powierzonymi składnikami majątku. 19. Sporządzanie miesięcznych rozliczeń. Zakres uprawnień 1. Ustalanie wydatków na zakupy z księgowością. 2. Zgłaszanie uwag dotyczących organizacji pracy na zajmowanym stanowisku dyrektorowi szkoły. Zakres odpowiedzialności 1. Odpowiedzialność materialna i dyscyplinarna za całość gospodarki magazynowej i jej dokumentowanie. 2. Zaopatrywanie magazynu w jakościowo dobre artykuły spożywcze i inne materiały po korzystnych dla szkoły cenach. 3. Przygotowywanie magazynu do inwentaryzacji okresowych i rocznych. …………………………….. (data i podpis pracownika) …..……………………….……. (podpis pracodawcy)