Dostęp do serwisu wygasł w dniu . Kliknij "wznów dostęp", aby nadal korzystać z bogactwa treści, eksperckiej wiedzy, wzorów, dokumentów i aktualności oświatowych.
Witaj na Platformie MM.
Zaloguj się, aby korzystać z dostępu do zakupionych serwisów.
Możesz również swobodnie przeglądać zasoby Platformy bez logowania, ale tylko w ograniczonej wersji demonstracyjnej.
Chcesz sprawdzić zawartość niezbędników i czasopism? Zyskaj 14 dni pełnego dostępu całkowicie za darmo i bez zobowiązań.
…………………………….. …….………….…………r.
(pieczęć zakładu pracy) (miejscowość, data)
Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności
dla Pana/i ……………………………………………………………………..…………………
zatrudnionego/ej na stanowisku pracy: intendent
w …………………………………………………………..……………………………………
Podległość służbowa
Pana/i bezpośrednim przełożonym jest: Dyrektor Szkoły …………………………………………………………………………………………………..
Zakres obowiązków
1. Przestrzeganie obowiązujących przepisów prawa, zasad BHP, przepisów przeciwpożarowych oraz regulaminu pracy i ustalonego w zakładzie pracy porządku.
2. Uczestniczenie w obligatoryjnych szkoleniach z zakresu BHP.
3. Stosowanie środków ochrony zbiorowej, przydzielonych środków ochrony indywidualnej oraz obuwia i odzieży roboczej.
4. Poddawanie się wstępnym, okresowym i kontrolnym oraz innym zaleconym badaniom lekarskim.
5. Przestrzeganie tajemnicy służbowej określonej w odrębnych przepisach.
6. Przestrzeganie zasad współżycia społecznego obowiązujących w szkole.
7. Prowadzenie wymaganej dokumentacji związanej z wykonywaną pracą.
8. Stosowanie się do poleceń przełożonych dotyczących pracy, jeżeli nie pozostają w sprzeczności z prawem lub umową o pracę.
9. Planowanie i organizacja zakupów.
10. Systematyczne zaopatrywanie placówki w artykuły żywnościowe i inne.
11. Właściwe przechowywanie artykułów żywnościowych z uwzględnieniem terminów przydatności do spożycia.
12. Wydawanie materiałów i artykułów spożywczych na podstawie zapotrzebowania żywnościowego sporządzonego przez kucharkę.
13. Dokładne zważenie, zmierzenie lub policzenie artykułów spożywczych i materiałów przed ich wydaniem.
14. Utrzymywanie w stałej i pełnej sprawności technicznej urządzeń chłodniczych oraz sprzętu magazynowego.
15. Niezwłoczne informowanie dyrektora o wszelkich uszkodzeniach i awariach sprzętu i urządzeń magazynowych oraz kradzieżach, brakach i zepsuciu artykułów spożywczych i materiałów.
16. Prowadzenie kartotek magazynowych i dziennika materiałowego.
17. Zabezpieczenie magazynów przed kradzieżą i zniszczeniem.
18. Racjonalne i oszczędne gospodarowanie powierzonymi składnikami majątku.
19. Sporządzanie miesięcznych rozliczeń.
Zakres uprawnień
1. Ustalanie wydatków na zakupy z księgowością.
2. Zgłaszanie uwag dotyczących organizacji pracy na zajmowanym stanowisku dyrektorowi szkoły.
Zakres odpowiedzialności
1. Odpowiedzialność materialna i dyscyplinarna za całość gospodarki magazynowej i jej dokumentowanie.
2. Zaopatrywanie magazynu w jakościowo dobre artykuły spożywcze i inne materiały po korzystnych dla szkoły cenach.
3. Przygotowywanie magazynu do inwentaryzacji okresowych i rocznych.
……………………………..
(data i podpis pracownika)
…..……………………….…….
(podpis pracodawcy)