Bezpłatna aplikacja na komputer – MM News... i jestem na bieżąco! Sprawdzam

MUCHOMORKI przepis dla grupy 25-osobowej SKŁADNIKI: · 25 jajek · 10 pomidorów · ogórek zielony · szczypiorek · majonez najlepiej kielecki lub samodzielnie wykonany: jajko, łyżeczka musztardy, 2 łyżki białego octu winnego, 350 ml oleju roślinnego, np. słonecznikowego, szczypta soli i pieprzu – jajko wbić do miski, dodać sól, pieprz, musztardę i ocet, miksować na niskich obrotach, wlewając powoli olej) SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: · Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki. · Pokrojone w plasterki ogórki układamy na talerzu i posypujemy szczypiorkiem. · Odcinamy z jajek górę i dół, ustawiamy na talerzu z ogórkami i szczypiorkiem. · Pomidory myjemy, kroimy na dwie części, każdą z nich kładziemy na jajku, tworząc muchomorka. · Z majonezu robimy muchomorkom kropki.